Obaveštenje o mestu i vremenu održavanja Javnog foruma

Zadovoljstvo nam je da pozovemo građane da prisustvuju Javnom forumu - radionici za izradu Strategije razvoja urbanog područja grada , koja će se održati 07. juna 2023. godine, sa početkom u 14.30 časova, u sali Skupštine grada Leskovca.
Grad Leskovac je započeo izradu Strategije razvoja urbanog područja grada Leskovca, čija se realizacija obezbeđuje kroz program Evropske unije za lokalni razvoj - EU PRO Plus. Jedan od očekivanih rezultata Programa je osnaživanje kapaciteta na lokalnom i regionalnom nivou za primenu instrumenata integralnog teritorijalnog razvoja, saglasno sa politikom teritorijalnog razvoja Evropske unije i procesom pridruživanja Republike Srbije. Više informacija o EU PRO Plus programu možete naći na internet stranici www.euproplus.org.rs .

Cilj izrade navedene Strategije je da doprinese održivom razvoju teritorije zasnovanom na unapređenju socijalnih, ekonomskih, ekoloških, klimatskih, kulturnih i prostornih aspekata razvoja. Posebna pažnja se posvećuje pronalasku rešenja za klimatske i izazove zaštite životne sredine, prelaz na klimatski neutralnu ekonomiju, bolje korišćenje potencijala digitalnih tehnologija u inovacione svrhe, te podsticanje razvoja urbanih područja. Strategija postavlja prioritete održivog urbanog razvoja, doprinosi maksimiziranju vrednosti finansiranja i razvijanju veza unutar i izvan okruženja.
Definisanje vizije i projektnih ideja treba da omoguće stvaranje strateškog okvira za razvoj urbanog područja i da omogući širem krugu učesnika i učesnica, a posebno lokalnim akterima da aktivno učestvuju i doprinose ostvarivanju zajedničke vizije razvoja.
Pozivamo građane da svojim učešćem okruglom stolu na temu iz svoje oblasti daju doprinos kreiranju kvalitetnijih rešenja za budući razvoj.

Agendu skupa možete preuzeti ovde.

Upravljanje putevima i javnim zelenilom

Logo JP urbanizam i izgradnja

Planska dokumetacija na javnom uvidu

PDR za deo naselja "Obrad Lučić", istočno od opštinskog puta OP-16 –zona 2, celina 2b u Planu generalne regulacije 16 u Leskovcu

PDR za deo naselja "Obrad Lučić", istočno od opštinskog puta OP-16 –zona 2, celina 2b  u Planu generalne regulacije 16 u Leskovcu na javnom uvidu u trajanju od 15 dana, počev od 03. juna 2024.godine.

PDR za deo stambenog naselja između ulice Radanske i Balkanske na Hisaru deo podsektora 2a u planu generalne regulacije 5 u Leskovcu

PDR za deo stambenog naselja između ulice Radanske i Balkanske na Hisaru deo podsektora 2a u planu generalne regulacije 5 u Leskovcu na javnom uvidu u trajanju od 30 dana, počev od 03. juna 2024.godine.

GIS grada Leskovca

Planska dokumenta Grada Leskovca
gup site
Lokacije za investiranje grada Leskovca

brounfield site

Zaštićena prirodna dobra na teritoriji Leskovca

zasticena prirodna dobra r

Portfolio za 2018. godinu

Pages from PORTFOLIO 2018 final full

Portfolio za 2019. godinu

trg 2 1

Portfolio za 2020.godinu

most f 1

Portfolio za 2022.godinu

mp 1 p

Portfolio za 2023.godinu

076299 Pano

O nama

Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja Leskovac“ osnovano je radi obezbeđivanja uslova za obavljanje komunalne delatnosti i delatnosti od opšteg interesa, delatnosti od značaja i za potrebe grada Leskovca. Preduzeće posluje radi trajnog obezbeđivanja uslova za: upravljanje javnim putevima, prostorno i urbanističko planiranje, administriranje i održavanje Geografskog informacionog sistema (GIS-a), uređivanje građevinskog zemljišta, upravljanje – rukovođenje investicijama i vršenje konsultantskih usluga.

 

Kontakt

+ 381 (0)16 251-894
+ 381 (0)16 213-009
 

Trg Revolucije, 45
Leskovac, 16 000, SRB
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.