zgrada osmasprtanica thumbJavno preduzeće „Urbanizam i izgradnja Leskovac" osnovano je radi obezbeđivanja uslova za obavljanje komunalne delatnosti i delatnosti  od opšteg interesa, delatnosti  od značaja i za potrebe grada Leskovca. Osnovano je na osnovu Odluke o usklađivanju Odluke o osnivanju JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac" sa Zakonom o javnim preduzećima na šestoj sednici Skupštine grada Leskovca 09. decembra 2016. godine. Preduzeće posluje radi trajnog obezbeđivanja uslova za: upravljanje javnim putevima, prostorno i urbanističko planiranje, administriranje i održavanje Geografskog informacionog sistema (GIS-a), uređivanje građevinskog zemljišta, upravljanje – rukovođenje investicijama i vršenje konsultantskih usluga.

Istorijat: Na osnovu Odluke o osnivanju JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac 1998. godine formirano je preduzeće JP Direkcija za urbanizam i izgradnju. Ovo preduzeće nastaje spajanjem Zavoda za urbanizam, koji se bavio izradom urbanističkih planova i Direkcije za građevinsko zemljište, koja se bavila izgradnjom i održavanjem komunalne infrastrukture.
Zavod za urbanizam Leskovac formiran je 1961. god. i od 1998.god. postaje Sektor za urbanizam u Direkciji.
Poslove Direkcije za građevinsko zemljište ranijih godina obavljala je Samoupravna interesna zajednica stanovanja i upravljanja građevinskim zemljištem, formirana 1974. godine. Ovaj SIZ 1978. godine je razdvojio poslove i tako nastaje SIZ za upravljanje građevinskim zemljištem i SIZ za stanovanje. U ovom periodu, opštinskom odlukom, formira se Osnovna zajednica za lokalne i nekategorisane puteve. Ovo preduzeće se 1983. godine spaja sa SIZ-om za građevinsko zemljište da bi nakoliko godina kasnije preraslo u fondove: Fond za građevinsko zemljište i Fond za puteve. Od Fonda za građevinsko zemljište 1990. godine formira se Direkcija za građevinsko zemljište.
Tokom godina JP Urbanizam i izgradnja Leskovac je osvojila niz nagrada i priznanja za kvalitet rada i za postignute rezultate i stručni nivo u oblasti urbanističkog i prostornog planiranja.
 

O nama

Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja Leskovac“ osnovano je radi obezbeđivanja uslova za obavljanje komunalne delatnosti i delatnosti od opšteg interesa, delatnosti od značaja i za potrebe grada Leskovca. Preduzeće posluje radi trajnog obezbeđivanja uslova za: upravljanje javnim putevima, prostorno i urbanističko planiranje, administriranje i održavanje Geografskog informacionog sistema (GIS-a), uređivanje građevinskog zemljišta, upravljanje – rukovođenje investicijama i vršenje konsultantskih usluga.

 

Kontakt

+ 381 (0)16 251-894
+ 381 (0)16 213-009
 

Trg Revolucije, 45
Leskovac, 16 000, SRB
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.