zgrada osmasprtanica thumbJavno preduzeće „Urbanizam i izgradnja Leskovac" osnovano je radi obezbeđivanja uslova za obavljanje komunalne delatnosti i delatnosti  od opšteg interesa, delatnosti  od značaja i za potrebe grada Leskovca. Osnovano je na osnovu Odluke o usklađivanju Odluke o osnivanju JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac" sa Zakonom o javnim preduzećima na šestoj sednici Skupštine grada Leskovca 09. decembra 2016. godine. Preduzeće posluje radi trajnog obezbeđivanja uslova za: upravljanje javnim putevima, prostorno i urbanističko planiranje, administriranje i održavanje Geografskog informacionog sistema (GIS-a), uređivanje građevinskog zemljišta, upravljanje – rukovođenje investicijama i vršenje konsultantskih usluga.

Istorijat: Na osnovu Odluke o osnivanju JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac 1998. godine formirano je preduzeće JP Direkcija za urbanizam i izgradnju. Ovo preduzeće nastaje spajanjem Zavoda za urbanizam, koji se bavio izradom urbanističkih planova i Direkcije za građevinsko zemljište, koja se bavila izgradnjom i održavanjem komunalne infrastrukture.
Zavod za urbanizam Leskovac formiran je 1961. god. i od 1998.god. postaje Sektor za urbanizam u Direkciji.
Poslove Direkcije za građevinsko zemljište ranijih godina obavljala je Samoupravna interesna zajednica stanovanja i upravljanja građevinskim zemljištem, formirana 1974. godine. Ovaj SIZ 1978. godine je razdvojio poslove i tako nastaje SIZ za upravljanje građevinskim zemljištem i SIZ za stanovanje. U ovom periodu, opštinskom odlukom, formira se Osnovna zajednica za lokalne i nekategorisane puteve. Ovo preduzeće se 1983. godine spaja sa SIZ-om za građevinsko zemljište da bi nakoliko godina kasnije preraslo u fondove: Fond za građevinsko zemljište i Fond za puteve. Od Fonda za građevinsko zemljište 1990. godine formira se Direkcija za građevinsko zemljište.
Tokom godina JP Urbanizam i izgradnja Leskovac je osvojila niz nagrada i priznanja za kvalitet rada i za postignute rezultate i stručni nivo u oblasti urbanističkog i prostornog planiranja.
 

Planska dokumetacija na javnom uvidu

PDR za područje PGR-a 5 – „Hisar“, za delove sektora 4, podsektori 4V1 i 4V2, prostor između ulica Kosmajske i Lepše Stamenković u Leskovcu

Plan detaljne regulacije je na ponovljenom javnom uvidu u trajanju od 15 dana, počev od 23. jula 2020.godine.

GIS grada Leskovca

Planska dokumenta Grada Leskovca
gup site
Brownfield lokacije Leskovac

brounfield site

Portfolio za 2018. godinu

Pages from PORTFOLIO 2018 final full

Portfolio za 2019. godinu

trg 2 1

O nama

Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja Leskovac“ osnovano je radi obezbeđivanja uslova za obavljanje komunalne delatnosti i delatnosti od opšteg interesa, delatnosti od značaja i za potrebe grada Leskovca. Preduzeće posluje radi trajnog obezbeđivanja uslova za: upravljanje javnim putevima, prostorno i urbanističko planiranje, administriranje i održavanje Geografskog informacionog sistema (GIS-a), uređivanje građevinskog zemljišta, upravljanje – rukovođenje investicijama i vršenje konsultantskih usluga.

 

Kontakt

+ 381 (0)16 251-894
+ 381 (0)16 213-009
 

Trg Revolucije, 45
Leskovac, 16 000, SRB
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.